Pas op voor Malware

Zorg voor een werkende back-up
Heb je een e-mail ontvangen van een afzender die je niet kent of vertrouwt? Gooi deze dan het liefst weg zonder de bijlage te openen. De bijlagen kunnen namelijk schadelijke software bevatten. Deze zogenoemde Malware - ‘malicious software’ - is de verzamelnaam voor allerlei ongewenste, kwaadaardige programma’s zoals spyware, virussen en trojans.

Op het eerste gezicht kan de e-mail er betrouwbaar uitzien, maar wanneer je de bijlage (vaak zijn dit .zip of .exe bestanden) opent wordt de computer besmet en de data versleuteld. Je krijgt hierbij vaak de melding dat er binnen een bepaalde tijd geld moet worden overgemaakt om weer bij de bestanden te kunnen. Doe je dat niet (of wel: het blijven onbetrouwbare hackers) dan ben je alles kwijt.

Er is echter weinig aan de hand wanneer je een goed werkende back-up hebt. Zorg er daarom altijd voor dat je back-up up-to-date is!

Wist je dat wij een werkende back-up voor jouw bedrijf kunnen maken? Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.