Social Engineering: Beveilig naast de techniek ook de werknemers

Bij hacken wordt veelal gedacht aan het kraken van codes. Maar wist je dat de zwakste schakel in het computersysteem niet de techniek maar de mens is?

Bij Social Engineering richt de hacker zich op medewerkers. Zij zijn immers persoonlijk te benaderen en beschikken vaak over bepaalde rechten en toegang tot informatiesystemen. De hacker maakt graag misbruik van de behulpzaamheid en het goede karakter van de medewerker.

Een eenvoudige truc is dat de hacker zich voordoet als de IT-helpdeskmedewerker van het bedrijf. Door de vertrouwde rol kan de hacker op een snelle manier wachtwoorden ontfutselen en toegang krijgen tot de gewenste systemen.

De hacker kan ook persoonlijker te werk gaan. Mensen geven gigantisch veel informatie over henzelf prijs op netwerksites zoals Facebook, maar ook via zoekmachines zoals Google is veel te vinden. Met de verzamelde informatie creëert de hacker een betrouwbaar verhaal. Het doel van de hacker is om het slachtoffer hiermee een actie uit te laten voeren waarmee het slachtoffer zelf– vaak onbewust – malware installeert en gevoelige informatie blootgeeft.

Beveilig je netwerk daarom niet alleen met een firewall maar zorg er ook voor dat alle medewerkers binnen de organisatie zich bewust zijn van Social Engineering en getraind worden in het herkennen hiervan.

Wil je meer informatie over hoe wij jouw ICT optimaal kunnen beveiligen? Klik dan hier om een vrijblijvende afspraak te maken.

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin