Voorkom dat WhatsApp je data deelt met Facebook

Behoud je privacy op WhatsApp
Op 25-08-2016 maakte WhatsApp bekend dat de privacy- en gebruikersvoorwaarden worden gewijzigd. Bij het accepteren van deze wijziging geef je WhatsApp toegang tot het delen van bepaalde informatie (bijvoorbeeld je 06-nummer) met Facebook en de Facebook-bedrijvengroep, zodat zij advertenties en vriendsuggesties relevanter kunnen maken.

Dit houdt echter niet in dat Facebook jouw berichten, foto's en andere accountinformatie kan zien. Wanneer jouw berichten end-to-end encrypted zijn, kunnen alleen jij en de mensen waar je berichten naar stuurt ze lezen.

Met de wijziging zal WhatsApp in de toekomst nieuwe manieren onderzoeken waarop bedrijven via de chat met jou kunnen communiceren over bijvoorbeeld bestellingen en transacties en informatie over de status van jouw vlucht voor een aankomende reis.

Mocht je bezwaar hebben tegen de nieuwe privacy- en gebruikersvoorwaarden dan kun je via Instellingen > Account > Deel mijn accountinformatie tot 24 september het akkoord tot het delen van data intrekken.